Nasza misja

NEUCA uznaje niezależnych farmaceutów za filar rynku farmaceutycznego w Polsce. Uważamy, że tylko niezależni farmaceuci są w stanie zagwarantować bezpieczeństwo pacjentom, wpływać na rozwój i stabilność rynku farmaceutycznego, właściwie kształtować oraz realizować politykę lekową państwa.

Z tych powodów niezależni farmaceuci są strategicznymi klientami NEUCA. Tylko im gwarantujemy najwyższe korzyści w ramach kompleksowej oferty serwisów sprzedażowych, marketingowych, informatycznych i finansowych. Naszym strategicznym klientom dedykujemy indywidualnie uzgodniony serwis. W ten sposób wspieramy apteki niezależne w budowaniu konkurencyjności i rentowności.

Jesteśmy uczciwym partnerem − NEUCA nie ma i nie będzie mieć własnych aptek. Nigdy nie będziemy konkurować z niezależnymi aptekami.

Zapewniamy długofalowe bezpieczeństwo współpracy. Budujemy bliskie i trwałe relacje. Dzięki nim możemy na bieżąco reagować na pojawiające się potrzeby wszystkich niezależnych aptek w Polsce.

Naszą siłę finansową wzmacniamy, wykorzystując synergię na rynku ochrony zdrowia. Rozwijamy biznesy bezpośrednio i pośrednio powiązane z podstawową działalnością Grupy, którą pozostaje hurtowa dystrybucja farmaceutyków.