Zarząd NEUCA SA

Piotr Sucharski

Prezes Zarządu, Dyrektor Generalny

Ukończył studia na Wydziale Zarządzania Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie. Od tego czasu jego kariera zawodowa związana była z pionami finansowymi następujących firm: Huta Sendzimira (1993–1994), PLC Leasco S.A. (1995–1998; Dyrektor ds. Finansowych), Press Glass sp. z o.o. (1999; Dyrektor ds. Finansowych), Mostostal Kraków SA (2000; Dyrektor ds. Finansowych). Od roku 2001 w NEUCA SA na stanowisku Dyrektora ds. Finansowych; od marca 2005 roku w Zarządzie NEUCA SA. Od stycznia 2009 roku na stanowisku Prezesa Zarządu.

Grzegorz Dzik

Wiceprezes Zarządu ds. Finansowych

Ukończył Wydział Ekonomiczny Uniwersytetu Marii Curie–Skłodowskiej w Lublinie oraz program MBA Szkoły Biznesu Politechniki Warszawskiej i London Business School. Jest absolwentem programów managerskich w INSEAD i Duke University, posiada uprawnienia Brytyjskiego Stowarzyszenia Biegłych Rewidentów (ACCA). Pracował dla Grupy Lafarge, ostatnio jako Członek Zarządu odpowiedzialny za finanse i łańcuch dostaw. Wcześniej zatrudniony w światowej centrali firmy NKT CABLES w Niemczech oraz w Dziale Audytu i Doradztwa Biznesowego w firmie Andersen. W Zarządzie Grupy NEUCA od sierpnia 2010 roku. Odpowiedzialny za zarządzanie m.in. takimi obszarami jak finanse, informatyka czy kontroling.

Witold Ziobrowski

Wiceprezes Zarządu ds. Łańcucha Dostaw

Ukończył Politechnikę Wrocławską oraz studia podyplomowe na Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Przez wiele lat był związany z Grupą Lotte. Karierę zawodową zaczynał we Wrocławiu i pracował między innymi w Fadromie, Alfa Laval Agri, następnie w Cadbury Poland jako Kierownik Logistyki i Dyrektor Operacyjny (1994–1999) oraz w Cadbury Wedel (2000–2010) jako Dyrektor Logistyki i Zakupów, Dyrektor ds. Rozwoju Strategii, Logistyki i Obsługi Klienta w Centralnej Europie, Dyrektor Produkcji na Polskę. Od 2010 roku Dyrektor Operacyjny, a od 2012 roku Dyrektor Zarządzający Lotte Wedel. W międzyczasie pełnił funkcję Wiceprezesa Polskiej Federacji Producentów Żywności oraz był Członkiem Zarządu Polbisco. W Zarządzie Grupy NEUCA od 1 czerwca 2015 roku.

Tomasz Józefacki

Wiceprezes Zarządu ds. Rozwoju

Absolwent Marketingu i Biznesu Międzynarodowego New York University Stern School of Business. Na tej samej uczelni w 2002 roku ukończył studia MBA. Ostatnie trzy lata zajmował stanowisko Prezesa Benefit Systems SA. Wcześniej związany był z Agora SA, gdzie od 2008 roku pełnił funkcję Członka Zarządu Agory i nadzorował Segment Internet spółki. Od 2014 roku zajmował stanowisko Dyrektora ds. Oddziałów „Gazety Wyborczej”. W latach 1999–2004 związany był z The New York Times Company, gdzie odpowiadał za marketing i promocję NYTimes.com. W 2002 roku został szefem rozwoju i strategii działów tematycznych Biznesu i Technologii portalu NYTimes.com.